«Omul lumesc puțin se roagă, dar monahul întotdeauna. Mulțămită monahilor pe pământ niciodată nu se curmă rugăciunea; și în asta stă folosul întregii lumi, căci lumea stă prin rugăciune; dar atunci când rugăciunea va slăbi, lumea va pieri.»

(Sfântul Siluan Athonitul).sigla

ÎNCEPUTURI…

În contextul specific al diasporei, mânăstirea are un rol foarte important în păstrarea și transmiterea credinței. De aceea, membrii comunității ortodoxe române din Elveția doresc de mai mulți ani întemeirea unei mânăstiri, care să întărească viața duhovnicească din parohii. În decembrie 2009 a fost constituită Asociația AMORS : Prietenii Mânăstirii Ortodoxe Române din Elveția.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Iosif al Europei Occidentale și Meridionale (membru al Adunării Episcopilor Ortodocși din Elveția), în data de 2 iulie 2013, de prăznuirea Sfântului Ioan Maximovici, ocrotitorul diasporei ortodoxe, a ajuns la Fribourg Monahia Antonia, prima viețuitoare a mânăstirii.

ÎN PREZENT…

În momentul de față, obștea monastică, formată din 4 maici și un ieromonah, s-a instalat provizoriu în localurile unei foste mănăstiri catolice, în satul Grolley, în locul numit ”château de la Rosière”, în vecinătatea orașului Fribourg. Obștea duce o viață de rugăciune, slujbele – în română și franceză – fiind săvârșite în fiecare zi, dimineața și seara. Credincioși ortodocși de origini diferite se adună în jurul mânăstirii în duminici și sărbători.

Obștea caută un loc în care mânăstirea să se poată instala durabil. Acest loc ar trebui să fie înainte de toate prielnic rugăciunii, adică un loc liniștit, departe de aglomerația urbană. Clădirile ar trebui să adăpostească biserica, chiliile, atelierele noastre (traduceri, veșminte liturgice, artizanat monastic), camere de oaspeți. De asemeni, mânăstirea ar trebui să dispună de un teren oferind un cadru natural prielnic liniștirii și interiorizării, atât pentru obște, cât și pentru cei care vin să se reculeagă, pentru organizarea de taberel și pentru activități agricole.

Confruntându-ne cu dificultăți atât pentru găsirea unui loc, cât și pentru finanțarea proiectului nostru, ținând cont de costurile imobiliare din Elveția, vă cerem înainte de toate ajutorul în rugăciune.

 

foto_obste

 

Program liturgic – Septembrie 2018:

Sâmbătă , 1 septembrie Utrenia urmată de Sfânta Liturghie începând cu orele 7.30
Duminică, 2 septembrie
Utrenia, urmată de Sfânta Liturghie începând cu orele 8.45
Vineri , 7 septembrie Vecernia și Utrenia începând cu orele 20.00
Sâmbătă, 8 septembrie
Nașterea Maicii Domnului. Sfânta Liturghie începând cu orele 9
Duminică, 9 septembrie
Utrenia, urmată de Sfânta Liturghie începând cu orele 8.45
Joi, 13 septembrie Vecernia Mare cu Litia și Utrenia începând cu orele 20.00
Vineri, 14 septembrie
Înălțarea Sfintei Cruci. Sfânta Liturghie începând cu orele 7.30
Sâmbătă , 15 septembrie Sfânta Liturghie începând cu orele 7.30, urmată de slujba
Parastasului
Duminică, 16 septembrie Utrenia, urmată de Sfânta Liturghie începând cu orele 8.45
Sâmbătă, 22 septembrie
Sfânta Liturghie începând cu orele 7.30
Duminică, 23 septembrie
Utrenia, urmată de Sfânta Liturghie începând cu orele 8.45
Sâmbătă, 29 septembrie
Sfânta Liturghie începând cu orele 7.30, urmată de slujba
Parastasului
Duminică , 30 septembrie Utrenia, urmată de Sfânta Liturghie începând cu orele 8.45

 

Contact

Monahia Antonia

Ajutați mănăstirea

Donaţiile dumneavoastră pot fi făcute în contul mănăstirii Monastère Protection-de-la-Mère-de-Dieu, Route de la Gare 39, 1669 Les Sciernes dAlbeuve, SUISSE, prin conturile deschise la Banca RAIFFAISEN :

– în CHF : IBAN CH10 8010 5000 0043 3013 7, SWIFT RAIFCH22
– în EUR : IBAN CH41 8010 5000 0043 3016 1, SWIFT RAIFCH22Code banque: 80105
SWIFT : RAIFCH22
Adresse de la Banque :
Route du Chevalier 3, 1723 Marly
SUISSEDomnul să răsplătească înmiit dărnicia dumneavoastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>